0

Je hebt misschien al een voorgevoel, je lichaam doet vreemde dingen en je voelt je misselijk, maar de test bevestigt het: je bent zwanger! De gevoelens die dan door je lichaam stromen zijn hoogstwaarschijnlijk overweldigend, maar zo fijn. Dit is natuurlijk 1 van de grootste mijlpalen in je zwangerschap, de ontdekking. Maar dan begint het eigenlijk pas. De komende 9 (waarschijnlijk iets minder) maanden worden een spannende rollercoaster. Houd alle fijne en minder fijne momentjes bij in een boekje om er voor te zorgen dat je deze bijzondere momentjes voor altijd bij je houdt.

De eerst volgende mijlpaal is dan toch de bevestiging van je verloskundige. We gaan ervan uit dat de testen kloppen, maar het voelt altijd goed om te horen dat het echt zo is van een ervaren deskundige. Daarnaast zul je veel informatie krijgen over de komende periode en of het allemaal goed gaat. En dat is in deze toch altijd wel onzekere fase, altijd welkom.

Wanneer de 12 weken bereikt zijn verdwijnt de onzekerheid langzaamaan na de tweede goede echo en kan er plaats gemaakt worden voor nóg meer blijdschap. Een fijne bijkomstigheid van wat verder in je zwangerschap raken is dat bij de meeste vrouwen de misselijkheid rond deze periode wat wegtrekt. Dan staat er echt nog maar 1 belangrijk ding te doen en dat is: genieten!

De volgende grote mijlpaal in deze 9 maanden is de aankondiging aan familie. Plan je een bijzonder moment in, vertel je het gewoon of laat je ze bijvoorbeeld een kaartje openkrassen? Zonder dat de familie en vrienden het zelf van tevoren weten, is dit ook voor hun een heel bijzonder moment. Maak daar wat van, zodat niemand het ooit meer vergeet!

Wanneer begin je jouw buikje te zien? Schrijf dit op en maak per periode een foto van je buik. Het blijft bijzonder om te zien hoe het vrouwelijk lichaam zich aanpast voor de baby die groeit in de buik. Heb je er wel eens over nagedacht waar al die organen naar toe gaan?

9 maanden boek

 

Wordt het een jongen of een meisje?! Mocht je er helemaal niet achter willen komen tijdens je zwangerschap, blijft deze mijlpaal uit, maar voor degene die niet kunnen wachten is ook dit weer een speciaal moment. Maar daar zijn ook weer opties. Kom je er samen achter bij de verloskundige, of laat je het op een briefje schrijven om de kleur te verstoppen in een grote taart of confetti- of rookkanon..? Hoe dan ook is dit een speciaal moment en kun je gaan beginnen met de babykamer en het inslaan van de babykleding.

De 20e week is aangebroken. Je bent al halverwege! Waarschijnlijk heb je die week een echo gepland staan waar je kindje een volledig onderzoek krijgt. De meeste vrouwen krijgen ook vanaf dit moment de eerste schopjes en bewegingen mee van de baby. Daar zitten eigenlijk ook weer twee mijlpalen, de eerste schopjes die je zelf voelt én de eerste keer dat je partner de schopjes gaat voelen en zien.

Naast al deze mooie mijlpalen ben je natuurlijk continue bezig met voorbereiden. Hoe de babykamer eruit gaat zien en dit ook uitvoeren, de kleertjes en andere benodigdheden inkopen, de naam (niet geheel onbelangrijk!) en natuurlijk de mentale voorbereiding op een heel ander leven.

Hopelijk verloopt je zwangerschap en bevalling voorspoedig en kun je wanneer je kindje geboren is gaan genieten en terugkijken op een wel heel bijzondere tijd met pittige periodes maar ook de mooiste hoogtepunten!

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.