De VanZus musthaves voor een perfecte picknick met kinderen

De VanZus musthaves voor een perfecte picknick met kinderen

Eindelijk is het zover, het zonnetje laat zich zien en de temperatuur is boven het vriespunt. En ik moet zeggen: daar hebben we dit jaar lang op moeten wachten. Gelukkig kunnen we nu weer heerlijk buiten leven en buitenspelen, oftewel: het picknick-seizoen is aangebroken. Maar waar moet je aan denken bij het plannen van een picknick? En welke items mogen echt niet ontbreken als je op pad gaat? In dit blog delen wij onze tips en de VanZus musthaves voor een perfecte picknick met kinderen.

 

De perfecte picknickplek

Of je nu kiest voor een rustig grasveldje, een weiland met uitzicht op grazende koeien of een plekje met wat meer vertier, zoals een speeltuin of kinderboerderij, met de juiste picknickaccessoires kun je overal genieten van het buitenleven. Een fijn picknickkleed zorgt voor een goede basis. Ga bijvoorbeeld voor het waterproof Sunshine picknickkleed van Nobodinoz! Het is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen en door de waterdichte zijde kun je hem zelfs neerleggen op bijvoorbeeld een vochtig grasveld (wel even droogmaken voordat je hem opbergt), nooit meer natte billen! Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Maar je kunt ook een lekker zacht speelkleed gebruiken om op te zitten, van bijvoorbeeld Fabelab, Jollein, Kid’s Concept of Konges Slojd.

VanZus - Nobodinoz picknickkleed Sunshine

 

Keep it cool: koeltas, thermosbeker en koelelementen

Wat is het belangrijkste van een geslaagde picknick? Juist ja: de lekkere hapjes en drankjes! En dan het liefst vers en koel. Een goede koeltas van Done by DeerThat’s Mine of Nobodinoz met koelelementen van Konges Slojd en een thermosfles van Liewood mogen dan ook niet ontbreken aan jouw picknick-uitzet. En voor de allerkleinsten is een rietjesbeker van Done by Deer, OYOY of Jollein ideaal om in te pakken. Deze zijn lekvrij, liggen goed in de hand en ook als ze omvallen, en dat wil nog weleens gebeuren op een hobbelig picknickveldje, heb je geen geknoei.

VanZus - Done by Deer koeltas

 

Food to go: lunchboxen en snackbakjes

Broodjes ingepakt? Drinken bij de hand? Check, check, dubbelcheck! Maar vergeet ook niet om wat snacks in te pakken in een coole lunchbox of snackbox van bijvoorbeeld Done by Deer. Waar vul jij ze mee? Zoet, hartig of een gezonde snack? Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook leuk zijn de (dubbellaagse) lunchboxen van Fabelab. Ideaal voor bij een uitgebreide picknick. De verschillende lagen hebben losse deksels: handig! Verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van BPA-vrij materiaal.

VanZus - Done by Deer snackbox to go

 

Picknickservies: siliconen bordjes en bestek

Samen buiten eten is zo gezellig. Het is wel handig om wat bordjes en bestek mee te nemen in je picknicktas, anders wordt het een zooitje. Siliconen kinderservies van bijvoorbeeld Nuuroo, OYOY of Mushie is praktisch, kan tegen een stootje en is helemaal kind-proof! Of ga voor een siliconen bestekset van Done by Deer, een vakjesbord van Liewood en kommetjes van Konges Slojd

 VanZus - Liewood bord

 

Strandpicknick = strandspeelgoed mee

Hoewel jij waarschijnlijk uren kunt genieten van een picknick, met een lunchtas vol met lekker eten en een gekoeld of warm drankje uit een thermosbeker, willen de meeste kinderen na een kwartiertje wel op onderzoek uit. Daarom is het slim om ook wat buitenspeelgoed in te pakken voor tijdens de picknick. Denk eens aan een strandbal, vangspel of natuurlijk een waterspuit van Liewood. En picknick je op het strand, dan mogen strandspeelgoed en zwembandjes van Petites Pommes natuurlijk niet ontbreken. Want als de kinderen zich vermaken, dan kun jij nog even van het zonnetje genieten.

VanZus - Liewood vangspel berit

 

Creëer schaduw

Het liefst strijk je natuurlijk ergens neer met of in de schaduw, want zelfs op een wat frissere lentedag kan de zon tegen de middag al flink branden. Wat is er dan handiger dan een pop-up strandtent van Konges Slojd of Vanilla Copenhagen? Voor de allerkleinsten creëer je hiermee een heerlijk plekje om te spelen of even te slapen. Ook voor je meegenomen eten en drinken is het handig om een schaduwplekje te hebben. Maar vergeet ook niet het zonnehoedje van Nuuroo of Mrs Ertha, de zonnebril van Grech & co., uv-kleding en de zonnebrandcrème van Naïf als bescherming tegen de zon.

VanZus - Konges Slojd pop up strandtent

 

Een toffe picknick- of strandtas voor alle spullen

Tot slot: hoe neem je al die handige spulletjes nu gemakkelijk mee? Juist, in een prachtige strandtas van bijvoorbeeld Nobodinoz. Met deze tas waan je je aan de Franse Rivièra. Deze royale shopper is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

VanZus - Nobodinoz strandtas

 

Indoor picknicken met houten keukenspeelgoed

En is het nou toch een keer te koud voor een picknick buiten? Doe dan eens een woonkamer-picknick! Schuif de boel aan de kant en spreid je speelkleed of speelmatras van Kid’s Concept, Nobodinoz of Betty’s Home uit en leg de bordjes, bekertjes en het bestek op grond. Houd je het liever bij een net-alsof picknick met je kleintje? Dat kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld met het houten keukenspeelgoed, zoals deze picknickset van Konges Slojd. Succes gegarandeerd!

 

Related posts