Het ideale speelgoed per leeftijdsfase

Het ideale speelgoed per leeftijdsfase

Wat kan het moeilijk zijn om het juiste speelgoed uit te zoeken, he? Speelgoed voor je eigen kind, maar misschien is het nog wel moeilijker om het juiste speelgoed als cadeau voor een ander kindje uit te zoeken. Natuurlijk wil je graag het juiste kopen en met het juiste cadeau op de proppen komen! Je wilt het liefst iets wat het kind nog niet gekregen heeft of wat een ander nog niet gekocht heeft, iets wat geschikt is voor de leeftijd en het liefst een cadeau waarmee het kind graag speelt! Het aanbod is groot, dus het is logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

We proberen je wat hulp te bieden door je mee te nemen door ons assortiment aan speelgoed, gepersonaliseerde artikelen, kraamcadeaus en kleertjes, gesorteerd op leeftijd.  

Kraamcadeau
Met welk kraamcadeau doe je de kersverse ouders nu echt een plezier? Het liefst geef je een bijzonder uniek cadeau waar met een glimlach aan teruggedacht wordt. 
In ons assortiment hebben we gepersonaliseerde cadeaus. Denk bijvoorbeeld eens aan een koffertje met naam of een spaarpot met naam. Naar wens zou je het koffertje natuurlijk kunnen vullen met handige en leuke cadeaus zoals een rompertje, hydrofiele doek, sokjes, een boxpakje, een mooie knuffel, een rammelaar of een muziekdoosje. De hartslagknuffels die we in het assortiment hebben zijn ook een goede tip! Misschien ook wel heel fijn voor de nachtrust van de ouders! 
Een leuk cadeau voor mama is één van de mooie invulboeken die we bieden, zodat zij de eerste tijd met de kleine goed bij kan houden! 

Voor een ouder broertje of zusje kan de komst van een baby best wel even wennen zijn. Ook het kraambezoek wat allemaal speciaal voor de baby komt kan voor een broertje of zusje vreemd zijn. Ineens gaat alle aandacht naar de nieuwkomer. Je kunt dit soms wat makkelijker maken door ook voor dit kindje een klein cadeautje mee te nemen. 

 

Van 0 tot ongeveer 3 maanden

De eerste weken nadat je kleintje is geboren is, is zijn/haar wereld nog wel erg klein en zullen eigen vingertjes en vuistjes voldoen om het kindje te vermaken. Het genieten en welkom laten voelen staat in die periode voorop, waar zachte knuffeldoekjes en lieve knuffels goed tot hun recht komen. Wat is leuker dan een knuffel geven die de hele kindertijd (of soms langer) meegaat.
Deze fase leent zich heel goed voor speelgoed om naar te luisteren of te kijken. Denk aan een mooie mobiel, een muziekdoosje of een boxspeeltje om naar te kijken met mooie kleuren. 

 

Vanaf 3 maanden

Het ontwikkelen van de zintuigen in deze maanden is heel belangrijk en een groot doel. Leuke kleurtjes helpen hierbij, maar ook geluid en structuur in de speeltjes. Ook leert een baby echt dingen vast te pakken. Voor deze periode zijn rammelaars, geluidmakende knuffeltjes en bijtspeeltjes perfect.

Vanaf 9 maanden

Het kleintje wordt steeds groter en gaat nu ook dingen oppakken, herkennen en nadoen. Daarom zijn blokken en spelletjes met vormpjes erg leuk voor deze leeftijd. Het allerleukste is om met deze speeltjes samen te spelen, zodat de handelingen gekopieerd kunnen worden!

Vanaf 1 jaar

De ontwikkeling gaat op dit moment mega snel. De fijne motoriek is wat meer ontwikkeld en de dreumes zal overal aan willen zitten. Speelgoed waarbij de kleine dingen in of op iets anders moet doen zijn daarom in trek en helpt de hand oog coördinatie. Ook telramen, waarbij het kraaltje van de ene naar de andere kant moet, zijn goed voor deze leeftijd (al zal deze nog niet gebruikt worden om te tellen).

Vanaf 2 jaar

De fantasie van kinderen op deze leeftijd is gigantisch. Ze kunnen zichzelf en met elkaar goed vermaken, zonder dat daar veel voor nodig is. Toch zijn kleine keukentjes, kassa’s en wat dan ook maar op het echte leven lijkt super leuk om deze fantasie te bevorderen! Laat ze ijs scheppen, de producten van de supermarkt scannen of het brood toasten. Daarnaast zijn spelletjes om het geheugen te trainen, zoals memory en puzzeltjes, super leuk.

Related posts