Hoe organiseer je de perfecte paasbrunch?

Hoe organiseer je de perfecte paasbrunch?

Het is weer bijna tijd voor Pasen! Daar hoort natuurlijk een gezellige paasbrunch bij. Ben jij dit jaar verantwoordelijk om dit heerlijke festijn te organiseren? In dit blog neem ik, Ianthe, je mee in het organiseren van de perfecte paasbrunch!

Twee keer per jaar gaan wij met de hele familie om de tafel: met Kerst en met Pasen. Zelf vind ik het altijd erg leuk om dit te organiseren. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat ik uren in m’n eentje in de keuken ga staan, maar vooral de planning en de aankleding ervan. Nu we eindelijk weer met een grote groep bij elkaar kunnen komen kan ik niet wachten om de paasbrunch voor mijn familie te organiseren. Ik deel graag mijn tips met je, dus volg de stappen en steel de show!

 

1. De perfecte paastafel

Een paasbrunch of paasontbijt begint natuurlijk met de aankleding van de paastafel. Dit vind ik zelf het leukste om te doen. Je begint met een tafelkleed. Mijn tip is om een rustig, effen tafelkleed in een lichte kleur te gebruiken, want je gaat straks nog helemaal los met de decoratie.

Dan is het tijd voor de placemats. Kijk nou naar deze vilten paashaas placemats van VanZus: zó schattig! We hebben ze in verschillende stijlen en kleuren dus doe eens gek en mix it up!

Dek de tafel verder met bordjes, glazen en bestek en leg de servetjes op het bord. Neem bijvoorbeeld de paasservetjes van VanZus:

Vergeet de eierdopjes niet! Strooi wat paaseitjes over de tafel heen, zet de narcisjes op tafel en steek wat kaarsen aan. Ook leuk: in plaats van de paastakken in een vaas te zetten, kun je ook wat takjes afknippen en op tafel leggen. Schuif er wat knijpers met kuikentjes op en leg de paaseihangers er tussendoor. Als je toch liever gewoon de paastakken in een vaas wilt zetten, heeft VanZus hele vrolijke paashaasjes om erin te hangen! Bekijk ze hier:

Zorg ervoor dat je ruimte op de tafel overhoudt voor het eten, dus prop de tafel niet te vol. Eventueel kun je etagères gebruiken om meer ruimte te creëren. Daarnaast staat het ook nog eens leuk! Om nog meer sfeer te geven aan je paastafel kun je ook versiering aan de muur of boven de tafel hangen. Bij VanZus hebben we hele leuke slingers en ballonnen in mooie paaskleuren die de paastafel opfleuren:

 

2. Hapjes voor iedereen

Niet geheel onbelangrijk: wat ga je eten en drinken? Zoals ik eerder al zei, je hoeft niet álles alleen te doen. Maar ben jij net zo iemand als ik die het niet uit handen kan geven? Delegeren! Verzin een aantal leuke hapjes en vraag wie wat op zich wil nemen. Zo kan jij toch nog bepalen wat er op jouw mooie paastafel geserveerd wordt.

Bij elke supermarkt verkopen ze wel de paasbroodjes en boterlammen. En natuurlijk mag de paasstol niet ontbreken. Dit hoort erbij, maar je kunt je paasbrunch wat specialer maken door er een soort high tea-concept van te maken. Pak de etagères en leuke schaaltjes erbij en vul de tafel met verschillende lekkernijen, zoals:

  • Wraps met zalm en/of kipfilet
  • Mini quiches
  • Scones
  • Kleine bakjes yoghurt
  • Schaaltjes met gemengd fruit
  • Kaneelbroodjes
  • Mini cupcakes/brownies

Serveer hierbij verse sapjes, thee en koffie, en als je het écht een succes wil maken: mimosa’s! Een favoriet in mijn familie 😉 (Voor wie niet weet wat een mimosa is: een mimosa is een drankje dat wordt gemaakt met half champagne en half sinaasappelsap.)

 

3. Paaseierenjacht

Een paasbrunch is niet compleet zonder een paaseierenjacht. Koop grote en kleine paaseitjes en verstop ze op de gekste plekken in huis en – als het lekker weer is – in de tuin. Onthoud wel goed waar je ze hebt verstopt, anders zit je met gesmolten paaseitjes in de zomer…

Maak er een leuk spelletje van door punten te geven voor de paaseitjes: kleine paaseitjes zijn 2 punten, grote paaseieren zijn 1 punt. Degene die de meeste punten heeft verdiend, wint een leuk cadeautje, zoals een grote paashaas van chocolade.

Bij VanZus hebben we hele leuke gepersonaliseerde paaszakjes en paastasjes waar de kids (of volwassenen, het blijft tenslotte leuk) de paaseitjes in kunnen verzamelen. Zo wordt het nog leuker!

 

Vergeet geen foto’s te maken met de familie, van de paaseierenjacht en natuurlijk van je mooie paastafel! Hopelijk kun je mijn tips goed gebruiken en organiseer je een spetterende paasbrunch! Vrolijk Pasen!

Related posts