Prikkel de fantasie van je kindje met open ended play

Blog VanZus open ended play

Open ended play, ook wel ‘spel met open einde’ genoemd, is een manier van spelen waarbij er geen regels zijn en er zelfs geen doel is. Bij open ended play staan de creativiteit en de fantasie van je kindje centraal. En dat is hartstikke gezond! Open ended play stimuleert namelijk de creativiteit en de intelligentie van je kindje.

Speelgoed wat perfect bij open ended play past is het speelgoed van Stapelstein. Maar ook de speelblokken van Moes Play, het magische zand van Kinetic Sand en de magnetische plaatjes van Magna-Tiles en Cleverclixx. Als je niet bekend bent met open ended play, dan is dit hét blog om te lezen. 

Moes Play

Bewegen en klimmen met Stapelstein en Moes Play

Is jouw kindje gek op bewegen en het creëren van eigen werelden? Dan zijn de speelblokken van de merken Stapelstein en Moes Play ideaal!

Stapelstein is een Duits merk dat speciaal ontworpen is voor kinderen om te bewegen en actief te spelen. De stenen van Stapelstein dagen je kindje uit om creatief te zijn en de fantasie te gebruiken. Torens bouwen, over de stenen heenlopen of erop balanceren… Alles is mogelijk met de stenen van Stapelstein!

Moes Play is een merk uit België dat eveneens kleurrijke speelblokken maakt waarmee je kindje heerlijk kan spelen. Met de speelblokken van Moes Play wordt de motoriek van je kind geprikkeld op een leuke en originele manier met eigentijdse en unieke creaties.

Als je beweging graag wilt stimuleren en je kleintje graag eigen werelden creëert, dan zijn de speelblokken van Stapelstein en Moes Play items die niet in je huis kunnen ontbreken.

Kneden en vormen met Kinetic Sand

De meeste kinderen spelen maar wat graag met zand. Maar je zal niet de eerste ouder zijn die wat minder blij is als je erachter komt dat je kindje buiten in het zand heeft gespeeld, want dat zand eindigt uiteindelijk overal in huis. Gelukkig is dat niet het geval met het speelzand van Kinetic Sand. Het zand van Kinetic Sand plakt namelijk alleen aan zichzelf, dus mocht je kindje zand op je witte vloerkleed morsen, kun je het Kinetic Sand gewoon makkelijk opzuigen met de stofzuiger. Hoe fijn is dat?

Hoewel Kinetic Sand ook sets maakt waarbij je kindje specifieke dingen kan creëren, zoals bij de Kinetic Sand mermaid crystal zeemeerminset, heeft Kinetic Sand ook losse zakjes magisch zand in verschillende kleuren én heerlijke geuren. Het zand van Kinetic Sand is geschikt om te leren, te ontdekken en te experimenteren.

Kinetic Sandy bij VanZus

Creëren en bouwen met Magna-Tiles en Cleverclixx

Liefhebbers van het bouwen van coole constructies opgelet! Met de magnetische plaatjes van Magna-Tiles en Cleverclixx kan je kindje op een makkelijke manier de mooiste bouwwerken creëren, maar je kleintje kan er ook mee tellen, parcours bouwen voor autootjes en er kunstwerken mee creëren. 

Zowel Magna-Tiles als Cleverclixx verkopen sets waarmee je kindje specifieke bouwwerken kan creëren, zoals bij de Cleverclixx ball run creative pack pastel knikkerbaan en de Magna-Tiles Builder set 32 stuks. Met de magnetische plaatjes in verschillende vormen en kleuren kan je kindje ook helemaal los gaan en de fantasie de vrije loop laten. 

Naar wat voor speelgoed je ook op zoek bent voor open ended play, bij VanZus vind je een grote collectie aan verschillend soorten speelgoed waarmee je de fantasie van je kindje stimuleert en waarmee je kindje op een ontspannende manier kan spelen. Open ended speelgoed kent namelijk geen regels!

Cleverclixx Connetix VanZus magnetisch speelgoed

Related posts