De perfecte kledingmaat per merk

Kidnermaten en maatvoeringen bij VanZus

Het is algemeen bekend dat kinderen vaak enorm hard kunnen groeien en dat een heuse groeispurt niet ongewoon is. Herken je het ook dat je iets gekocht hebt en het na een keer met je ogen knipperen al te klein lijkt? In deze blog nemen we je mee in de kindermaten, geven je een maattabel als richtlijn en delen we onze ervaring met de maatvoering van de merken die we verkopen.

Wat kan het moeilijk zijn om de juiste maat te kiezen soms, zeker als je iets wilt kopen waar je kind een tijdje mee kan doen en wat een beetje op de groei is. Welke maat moet je nu kiezen?

Volgens onderzoek van het Radboud UMC groeit een kind in het eerste levensjaar gemiddeld 25 centimeter. Afhankelijk van de lengte van een kind en de lengte van de ouders groeit een kind daarna gemiddeld 6 centimeter per jaar. Een lang kind met lange ouders dat bovenin de groeicurve groeit, moet zelfs ongeveer 8 centimeter per jaar groeien. Een kleiner kind met kleinere ouders dat onderin de groeicurve groeit, groeit ongeveer 4 tot 5 centimeter per jaar. Als je dit leest is het geen wonder dat kleding en schoenen regelmatig te klein worden.

Let wel op dat de onderstaande tabel een richtlijn geeft. Wanneer je kind lang is of je kindje is iets voller dan kan het zijn dat je kleintje een grotere maat nodig heeft. Of, misschien is je kleintje heel klein of erg tenger dan kan het zijn dat je kind een maat kleiner nodig heeft dan gemiddeld. Bij kledingmaten komt de Nederlandse maat trouwens vaak overeen met de lengte van je kind.

 

Maat Internationale maat         Leeftijd
50 0M     0-1 maand
56 1M     1-2 maanden
62 3M     2-4 maanden
68 6M     4-6 maanden
74 9M     6-9 maanden
80 12M/1Y     9-12 maanden
86 18M     12-18 maanden
92 2Y     18-24 maanden
98 3Y     2-3 jaar
104 4Y     3-4 jaar
110 5Y     4-5 jaar
116 6Y     5-6 jaar
122 7Y     6-7 jaar
128 8Y     7-8 jaar
134 9Y     8-9 jaar
140 10Y     9-10 jaar

 

Hoe vallen de merken die je bij VanZus koopt?
Er zit best wel wat verschil tussen de maatvoering van de verschillende merken die we verkopen. Het ene merk valt groot, terwijl het andere merk heel klein valt. Uiteraard hangt het ook af van de bouw van je kind. We nemen je mee in onze bevindingen. Bij afwijkingen zullen we dit zo veel mogelijk ook bij de productbeschrijving op de website zetten als maatadvies.

Konges Slojd
De kleding maar ook de zwemkleding van Konges Slojd valt groot. We raden je aan om bij twijfel tussen twee maten voor de kleinste maat te kiezen of voor de veiligheid een maatje kleiner te kiezen dan normaal.

Liewood
De kleding van Liewood valt op maat. Kies de maat die je normaliter ook zou kiezen of hooguit een maatje groter wanneer je er een tijdje langer mee wilt doen of wilt dat het wat losser valt.

Lil’ Atelier
Lil’ Atelier valt ruim, waarbij vooral de lengte opvallend is. Het merk valt vrij lang, zowel bij rompers als bij broekjes bijvoorbeeld. Kies wanneer je kindje niet zo lang is bij twijfel tussen twee maten dus voor de kleinste maat.

Alwero
Alwero valt over het algemeen op maat. Uitzondering hierop zijn de bodywarmers in de allerkleinste maten. We raden je aan deze een maatje groter dan normaal te bestellen. Houd er wel rekening mee dat de producten van Alwero van wol zijn en dus in kunnen lopen wanneer je ze wast.

Mrs Ertha
Het Portugese merk Mrs Ertha valt heel klein, zowel in kleding als in zwemkleding. We raden je aan om 1 tot 2 maten groter te bestellen dan je normaliter zou doen.

That’s Mine
De kleding van That’s Mine valt op maat. Kies de maat die je normaliter ook zou kiezen of hooguit een maatje groter wanneer je het iets op de groei wilt kopen.

Copenhagen Colors
De kleding van Copenhagen Colors valt op maat. Je kunt kiezen voor de gebruikelijke kledingmaat van je kind of hooguit een maatje groter wanneer je het iets op de groei wilt kopen of het wat ruimer wilt laten vallen.

Hvid
Het Belgische merk Hvid valt op maat. Je kunt de gebruikelijke maat kiezen. Houd er wel rekening mee dat de meeste items van (merino)wol gemaakt zijn en daardoor wat in kunnen lopen in de was.

Related posts