Zwemvesten, splashers, puddle jumpers, zwembandjes… wat is het verschil?

Zwemvesten, splashers, puddle jumpers, zwembandjes… wat is het verschil?

Hoewel het warme weer in Nederland nog even op zich laat wachten, kan het niet lang meer duren voordat de zomer hier ook doorbreekt. Een dagje naar de zee of naar het zwembad zal dan zeker op de planning staan. Om de veiligheid van jouw kindje in en rondom het water te garanderen, hebben wij bij VanZus verschillende zwemvesten, splashers, puddle jumpers, zwembandjes, zwemriemen of zwemgordels. Klinkt leuk, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze zwemaccessoires?

Veilig en vrij met een zwemvest

Om de veiligheid te garanderen geeft het dragen van een zwemvest, splasher of puddle jumper een fijner gevoel. Zo heeft Christel’s dochter Julia tijdens haar vakantie in Mexico het leuke zwemvest van Konges Slojd in lemon print en in bloemenprint gedragen. Christel vertelde over de voordelen van het zwemvest: “In het water kon Julia lekker haar gang gaan. Met het vest bleef ze goed in het zwembad drijven, en kon ze ongestoord haar gang gaan. Het zwemvest is te bevestigen met het riempje tussen de benen, waardoor hij goed blijft zitten tijdens het spetteren. Daarnaast waren haar armen vrij, waardoor Julia ook buiten het zwembad veel bewegingsvrijheid had. Het gaf ons als ouders een fijn gevoel dat ze kon spelen en ook veilig bij het water was.”

De zwemvesten van Konges Slojd zijn verkrijgbaar met en zonder bandjes. In de variant met extra bandjes blijft het kindje nog makkelijker drijven. 

Splashers van Mrs Ertha

Naast de zwemvesten van Konges Slojd hebben wij bij VanZus ook de populaire splashers van Mrs Ertha. Deze splashers worden ook wel puddle jumpers genoemd. De swim splashers hebben schattige prints en zijn superfijn voor in het zwembad. Het verschil tussen de zwemvesten en de splashers is al te zien aan het uiterlijk. De splashers hebben namelijk ook bandjes om de armen, waardoor je kindje meer blijft dobberen in het zwembad in vergelijking tot de zwemvesten. Zowel de zwemvesten als de splashers zijn geschikt om jouw kindje te leren zwemmen.

Hippe zwembandjes en zwemriemen

Naast de zwemvesten en splashers hebben we ook de hippe bandjes van Petit Pommes nog. Deze zwembandjes bieden veiligheid en door de leuke kleurtjes staan ze ook nog eens schattig om de armpjes!

Tenslotte hebben we ook nog de zwemgordels of zwemriemen van Liewood en Konges Slojd. Een zwemgordel van schuim is erg praktisch voor wat oudere kindjes die willen blijven drijven als het water net even te diep is om te blijven staan. Door de leuke kleuren steelt jouw kind echt de show met deze zwemriem!

Waterpret

Spelen in het water brengt ook veel plezier met zich mee. Voor gegarandeerd waterpret hebben wij bij VanZus leuk speelgoed voor in het water, zoals de leuke zwembanden van Petit Pommes, drijfplanken, duikbrillen en strandballen. Voor meer inspiratie kun je kijken op onze blog over waterspeelgoed.

Met een van deze zwemaccessoires kunnen de kids helemaal los gaan in het water en hoef jij je geen zorgen te maken. Of je nou naar het buitenland op vakantie gaat of lekker in Nederland naar het strand of zwembad gaat, een zwemvest, splasher of zwembandjes komen altijd van pas.

Maar, let op: alle zwemartikelen moeten onder toezicht gebruikt worden wanneer een kindje nog niet zelfstandig kan zwemmen. De diverse opties ondersteunen bij het zwemmen, maar voorkomen verdrinking niet. 

Related posts